Tags
Language
Tags

«Slaveriet i Sydstaterna» by Dick Harrison

Posted By: Gelsomino
«Slaveriet i Sydstaterna» by Dick Harrison

«Slaveriet i Sydstaterna» by Dick Harrison
Svenska | ISBN: 9789175459073 | MP3@64 kbps | 4h 40m | 128.4 MB


Omkring sekelskiftet 1800 var det många som trodde att slaveriets tidevarv var över. Men i bomullens kungarike, den amerikanska södern, blev det precis tvärtom. Här växte antalet slavar så kraftigt att sydstatssamhället utgör en klass för sig i ofrihetens världshistoria.
Fenomenet var nytt, fullständigt oförutsägbart och djupt tragiskt.
Vi har alla sett bilder av plantagerna på film och i tv-serier. Det är stora bomullsfält och böjda slavryggar, vräkiga herrgårdsanläggningar med doriska kolonner och doftande trädgårdar, slavinnor som tar hand om hushållet när karlarna drar ut i krig iförda tjusiga grå uniformer. Det finns många förljugna inslag i dessa närmast pittoreska visioner av ett samhälle som mått bäst av att aldrig existera och som efter inbördeskriget på 1860-talet var borta med vinden.
I Slaveriet i Sydstaterna tränger Dick Harrison bakom myterna och ger lyssnaren en mer sanningsenlig bild av ett av de värsta inslagen i slaveriets historia.
Världens dramatiska historia är en bokserie där Dick Harrisson, med sin kunskap och berättarglädje, ger en fängslande inblick i historiens mest kända episoder och personöden.