Subcategories
Tags
Language
Tags

Sven Hassel - Kommando Reichsführer Himmler (Sven Hassel-serien 10)

Posted By: crazy-slim
Sven Hassel - Kommando Reichsführer Himmler (Sven Hassel-serien 10)

Sven Hassel - Kommando Reichsführer Himmler (Sven Hassel-serien 10)
Lindhardt og Ringhof | 2017 | Swedish | ASIN: B06XTS3F8N | MP3 64 kbps | Lenght: 11:26:24 | 294 MB

Det går rykten om att vi ska till Warszawa. Där lär fan vara lös. Heide, som alltid vet besked, påstår att tusentals engelska fallskärmsjägare har kastats ner där och att polska soldater strömmar dit från skogarna. Hela Himmlers SS-Dirlewangerdivision skall ha slaktats på en enda natt. Det sista tror vi gärna på, för det stämmer med våra önskningar. SS-Brigadeführer doktor Dirlewanger är nog den mest hatade mannen i hela Östeuropa.

"Femte kompaniet, klart till avmarsch!" hörs Löwes order bakom oss. "Får vi inte pansarstöd?" frågar Lillebror spydigt. "Nej, vi har ju dig", hånar Porta. "När grannen får se dig, tror han att vi har en ny stridsvagnstyp."

Sven Hassel är pseudonym før Børge W. R. Pedersen, som skapade karaktären Sven Hassel, författare och krigsveteran: Sven Hassels böcker följer en sammansvetsad grupp soldater under större delen av kriget - soldater som tvångskommenderats till tyska krigsmaktens straffregemente. De tvingas utkämpa ett krig ingen av dem tror på. Få författare har som Hassel så närgånget och med en så bister realism fångat andra världskrigets brutala verklighet och soldaternas illusionslösa, grovkorniga humor.